Diversiteit en verscheidenheid troef op dit multicultureel volksfeest met een kleurrijk smakendorp, optredens uit diverse windstreken en wereldse animatie voor jong en oud.

Mijnbeleving

Mijnmuseum

Bezoek het Mijnmuseum en ontdek het boeiende verhaal van de mijngeschiedenis in Limburg. Het Mijnmuseum is te bezoeken aan een tarief van 4 euro per persoon. (10u-18u) Opgelet : ondergrondsimulatie is die dag niet toegankelijk.

Open mijngebouwen (van Provincie Limburg)

Kom de sfeer opsnuiven in dit indrukwekkende monument. Duizenden mijnwerkers gingen er dagelijks aan de slag. Tijdens de Mijnhappening is het uitzonderlijk gratis open voor het grote publiek (11u30 tot 18u). Je wandelt doorheen de indrukwekkend grote badzaal, ervaart de spanning voor de afdaling in de ondergrond en hoort hoe vernuftig het bedrijf gerund werd.  Voor de kinderen zijn er onderweg toffe activiteiten en voelen ze zich voor 1 dag zelf een mijnwerker.

Divercité Foodmarkt
Dat Beringen met de Mijnhappening voor diversiteit kiest, is natuurlijk geen toeval. Beringen heeft immers een mooi mijnpatrimonium en mijnwerkers kwamen nu eenmaal van overal: goed voor een diverse waaier aan nationaliteiten. Ook vandaag brengen heel wat verenigingen dit multiculturele karakter naar buiten. 

Divercité snuistermartkt
Ook de verenigingen die geen eten aanbieden krijgen een mooie plaats op de mijnhappening. Op de Divercité snuistermarkt leer je ze kennen en ontdek je wat ze dan wel allemaal te bieden hebben.

Evenementenplein

Dik feest op het evenementenplein. Een variatie van Rockaybilly en Blues op het hoofdpodium. Met daarrond gezellige terrassen en leuke animatie.

Het volledige programma en alle bijbehorende details kan je hier terugvinden !