Het Mijnmuseum biedt programma’s aan voor individuele bezoekers, scholen (van kleuter- over lager tot secundair onderwijs) en groepen (minimum 10 personen).

INDIVIDUELE BEZOEKERS & GEZINNEN bezoeken op eigen tempo het museum: speel met je kinderen Mijn Verhaal en Maximine of ontdek het museum door de ogen van ex-mijnwerker Roberto Pasquali via de iPod-tour.

GROEPSPROGRAMMA’S

  • Mijnmuseum: Samen met gids ontdek je het nieuwe museum. Als afsluiter duik je samen de ondergrondsimulatie in waar je je even mijnwerker waant.
  • Mijnwerkerspad: Wandel met gids doorheen de  indrukwekkende historische mijngebouwen. Verken de badzaal, de lampenzaal, de bezettingszaal en de schachtbok die de mijnwerkers gebruikten om in de ondergrond af te dalen en bezoek de ondergrondsimulatie.

EDUCATIEVE SCHOOLPAKKETTEN (kleuters, lager en het secundair onderwijs):

  • Mijnwerkers met vuile handen: Kleuters gaan samen met hun chef (de gids) op zoek naar goud. Er wordt gefluisterd dat er een goudschat verborgen  is in de mijn. Alle mijnwerkers moeten goud te zoeken en de kinderen helpen hen hierbij. Spannend! (1 uur)
  • Op pad met de mijnwerker. kinderen van het lager onderwijs krijgen een mijnwerkersplunje aan en een helm op en volgen de gids, hun ‘chef’ voor vandaag. Hij zet ze aan het werk en met een authentiek treintje worden ze naar de ondergrondsimulatie gebracht. Een echte belevenis! (1,5 uur)
  • Maximine: leerlingen van het secundair onderwijs kunnen aan de slag met de game Maximine (spel + lerarenbundel voorzien) om daarna het Mijnmuseum te bezoeken via het ‘Mijnwerkerspad’. (2 uur)

Groepen en scholen zijn verplicht te reserveren: +32 (0)11 42 15 52 of toerisme@beringen.be