Groepen vanaf 10 personen hebben de keuze uit twee formules:

Arrangement ‘Mijnwerkerspad’
met een bezoek aan de oude mijngebouwen en onze Ondergrondsimulatie

Tijdens deze unieke uitstap ontdek je onder begeleiding van een gids ruimtes in de historische gebouwen die normaal gesloten blijven voor individuele bezoekers! Kijk achter de muren van de badzaal van de ingenieurs en ophaalmachinegebouw. Nadien bezoek je de ondergrondsimulatie en ervaar je hoe het was om te werken op 800 meter onder de grond.

Arrangement ‘Mijnmuseum’
met een bezoek aan de museumzalen en onze Ondergrondsimulatie

Een gids begeleidt je door het museum en vertelt over verschillende thema’s zoals de ontdekking van steenkool, het werk in de ondergrond, het leven in de cité, de sluiting en de toekomst van de steenkoolmijn. In de ondergrondsimulatie waan je je even mijnwerker. Nadien bezoek je de ondergrondsimulatie en ervaar je hoe het was om te werken op 800 meter onder de grond.

Renovatie

Vanaf de zomer van 2024 ondergaan de historische gebouwen een grondige restauratie in het kader van de komst van be-MINE PIT. Onze groepsarrangement worden daarom momenteel in een nieuw jasje gestopt. Nog steeds zullen deze prachtige locaties te bezoeken zijn om in de voetstappen te treden van de mijnwerkers. Sfeervol, authentiek en onvergetelijk. Want de meeste van onze gidsen zijn ex-mijnwerkers en wie kan er beter in geuren en kleuren vertellen dan iemand die het zelf heeft meegemaakt.